Érseki kitüntetésben részesültek diákjaink

Érseki kitüntetésben részesült Zay Dalma végzős diákunk, illetve az Emerald Hill, iskolánk zenekara. Gratulálunk, őszinte hittel végzett munkájukra méltón lehetünk büszkék.
Zay Dalma jelenleg iskolánk végzős tanulója a 12/E osztályban. Az öt év alatt, melyet az intézmény falai között töltött, nagyon aktív volt, sok feladatot vállalt.
Tanulmányai ideje alatt mindig lehetett rá számítani az iskola kulturális és egyházi eseményein. Ez utóbbiak közül kiemelkedik a karácsonyi műsorokon, az iskolai és városi adventi rendezvényeken,
az iskolai miséken, a Rózsafüzér Királynéja templomban az iskoláért tartott misefelajánlásokon való rendszeres szolgálata.
Az Emerald Hill zenekar alapvetően ír népzenét játszik, azonban indulása óta részesei iskolánk egyházi rendezvényeinek, gyakran vállalnak a szentmiséken zenei szolgálatot, legyen az iskolai
vagy a Bolyki templom miséje.
Az ír népzene mellett gyakran vallásos témájú dalokat is feldolgoztak, például 2023 karácsonyán egy lengyel dalt is is hallhattunk Tőlük, majd ezzel az év elején a budapesti Szent István Bazilikában is felléptek.
Tagjai:
Krisztián Dorina, Viski Ottília Erzsébet, Nagy Zsófia (10/E), Arany Levente, Rákai Martin (9/Ny), Bögre Emőke (12/E), Mattyasovszky Petra (11/E), Beri Illés (9/A) és Puchreiner Gábor tanár úr.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük