Édes anyanyelvünk

Újabb örömhírünk van: tanítványaink, Lassán Eszter Anna (11/E)) és Nyírő Gergő Bálint (11/B) országos hírnevet szereztek iskolánknak az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny Kárpát-medencei döntőjén Sátoraljaújhelyben.
Gergő ragyogó írásbeli és szóbeli versenyzéssel országos 2. helyezett lett, s ezzel elnyerte Sátoraljaújhely város plakettjét, pénzjutalmát, valamint két rangos intézmény különdíját is megkapta.
Esztert kiváló teljesítményéért az Anyanyelvápolók Szövetsége különdíjjal jutalmazta.
A megmérettetés két fordulóból állt. Péntek délelőtt egy nyelvtani-nyelvhasználati-nyelvi illemtani-gyakorlati szövegalkotási feladatlapot kellett 180 perc alatt kitölteni. Majd szombaton következett a szóbeli forduló: 20 perc alatt kellett fölkészülni arra, hogy megadott témában, műfajban és közönség számára egy 3 perces beszédet tartson a tanuló.
Gergő az emberi kommunikáció fontosságáról beszélt, Eszter pedig a „Miért jó játszani?” témát választotta, amit egy Kosztolányi-idézetből kiindulva kellett vallomás műfajában előadnia a teremben ülő közönségnek és a zsűrinek.
A verseny 4 napja alatt (csütörtök délután – vasárnap dél) a próbatételek mellett sok érdekes kulturális programon vehettek részt a versenyzők Kazinczy – Kossuth Lajos – Kossuth Zsuzsanna városában, Rákóczi földjén.
Gratulálunk a kimagasló teljesítményhez diákjainknak, és felkészítő tanáruknak, Németh Rózsa tanárnőnek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük