Szakképzési kitüntetés

Szakképzésben is otthon vagyunk!

Iskolánk 3 tanulója kapott ma elismerő oklevelet az BOKIK által rendezett ünnepségen Miskolcon. Elhivatottságukat szakmájuk felé és tanulmányi eredményüket értékelték a kitüntetésben, hiszen mindannyian kitűnő eredménnyel végeztek, Berehánics Ágnes pedig országos döntőben ért el szép eredményt a Pénzügyi-számviteli ügyintéző OSZTV-n.

Idei tanévben díjazottak:
Balázs Nikolett
Bárdos Brigitta
Logisztikai ügyintézők
Berehánics Ágnes
Pénzügyi-számviteli ügyintéző

Gratulálunk Lányok, büszkék vagyunk Rátok! Sok sikert a felnőtt életben, tudjuk, hogy helytálltok majd.

Általános és Középiskolások Országos döntője

És csak lőnek, és megint nyernek! Május 25-én Salgótarjánban az Általános és Középiskolások Országos döntőjébe jutottak a SZIKSZI-s sportlövő lányok mint Borsod megye csapata. Légpuska 20 lövéses kategóriában csapatban ORSZÁGOS BAJNOKOK lettek: Horváth Fanni, Kisbenedek Barbara, Dobos Dorina! Légpisztoly versenyszámban Fanni 3. helyen végzett. Egyéniben légpuska versenyszámban ORSZÁGOS BAJNOK lett: Horváth Fanni! Kisbenedek Barbara 3. helyezett, Dobos Dorina pedig 8. lett. Nagy-nagy gratuláció Nektek!

Erasmus pályázat

Kedves Diákjaink!

Iskolánk ebben a tanévben (2019/2020 tanév) is sikeresen pályázott az ERASMUS+ Mobilitási programban így idén 24 tanuló utazhat külföldi szakmai gyakorlatra, ami már beleszámíthat az összefüggő nyári gyakorlatukba is.

Akik nem kerültek be a programba, ne szomorkodjanak, jövőre is pályázunk, a lehetőség adott lesz. Biztatunk Mindenkit, hogy próbáljátok meg, életre szóló élményekben lesz részetek!

A tavalyi évben rekord számú tanuló (36 fő) vehetett részt Losoncon, Lipcsében és Dublinban háromhetes szakmai gyakorlaton.

Görgey Artúr légfegyveres verseny

Az SZIKSZI képviseletében 3 lány jutott tovább a Görgey Artúr légfegyveres verseny területi döntőjéből az országos döntőjébe, Dobos Dorina és Kisbenedek Barbara 9.-es , Horváth Fanni 11.-es tanulók.
A döntőn csapatban 2. helyen végeztek sűrített levegős légpuska kategóriában.
(Jelen esetben még egy új kategóriát is indítottak azon versenyzők számára akik már valamely diákolimpián, vagy egyéb országos versenyen dobogós helyezést értek el, ez volt a külön kategória )

Eredmények egyéniben:
Horváth Fanni 1. helyezett lett a külön kategóriában,
Kisbenedek Barbara a 2. helyen végzett gázos légfegyver kategóriában,
Dobos Dorina puskája meghibásodott, így 10. lett.

Csapatban elért eredményük:
3 lányból álló csapat 2. helyen végzett az Országos döntőn.

Gratulálunk lányok, büszkék vagyunk Rátok, hogy ilyen szép eredménnyel végeztetek, és képviseltétek a SZIKSZI-t és Ózd városát az országos döntőben!

Országos bajnok a SZIKSZI Lány futballcsapata!

Országos bajnok a SZIKSZI Lány futballcsapata!

A XIII. Országos Szakképző Bajnokság 2019-es döntőjén, Budapesten vett részt a SZIKSZI kispályás lány csapata, ahol nem csak az első helyet szerezték meg, hanem a legjobb játékos is a sorainkból került ki, Flaskó Liliána személyében.

Gratulálunk Lányok, és természetesen köszönet illeti felkészítő tanárukat, Zimmermann Tamás kollégát, és Ivády Csaba kollégát, aki elkísérte a csapatot a megmérettetésre!

2019 Ballagás

Kedves végzős Diákjaink!

Pénteken érzelmes búcsút vettünk egymástól, holnap pedig ott lesz az a bizonyos sárkány, amelynek első fejének porba kell hullania.
A szombati misén is bátorított Benneteket Gábor atya, tudjátok, ha jön a “reccs”, akkor is van valaki mellettetek, aki segít!
A Rózsafüzér Csoport pedig reggel nyolctól akcióba lendül 

Imádkozunk Értetek, szorítunk Nektek, legyen mindenkinek örömteli a hétfő délután!

Sok sikert!

Rendhagyó németóra

Rendhagyó németórán vehettek részt április 25-én csütörtökön a 6.-7. órában a Szikszi tanulói.
A Deutsche Bühne Ungarn/Magyarországi Német Színház művészei jöttek el hozzánk, közvetlenül a tanterembe egy egyszemélyes darabbal, melynek címe: „OUT! – AZ INTERNET FOGSÁGÁBAN”.
A német nyelvű darab 45 perces, amit egy szintén 45 perces színház-pedagógiai feldolgozó foglalkozás követett.

OUT! – AZ INTERNET FOGSÁGÁBAN. A színdarab megtörtént eseményeken alapul, egy Viky nevű német középiskolás diáklány életének egy problémás szakaszát meséli el. A mű a diákokban tudatosítani szeretné, hogy hogyan és miért indul el a zaklatás folyamata, és hogy az internetnek ebben milyen erős gerjesztő szerepe van.