Innovation Challenge

Sikeresen szerepeltek diákjaink az EIT CLIMATE-KIC és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány által szervezett Innovation Challengen, ami iskolájuk fenntarthatóvá tételéről szólt.
Gratulálunk

a Veszedelmes 5-ös csapatának (Varga-Seres Zsófia

Császár-Nagy Csanád Németh Rebeka Nagy Bence Varró Fanni), felkészítő tanáruknak, Jakab Zsófia Tanárnőnek!

Csacsiavató🤗

Október 15-én megtörtént a legifjabbak játékos avatása. A napot komoly tervező munka előzte meg, a 11. évfolyamos osztályok megpályázhatták a szervezés jogát, melyet végül a 11/E nyert meg.
A téma az utazás ✈️ volt, 3 ország táncával, ételeivel, jellemzőivel ismerkedhettünk meg a vidám feladatok során. Volt poggyász cipelés, elkészültek a csapatindulók és zászlók, és tojás🥚 kvízre is sor került.
Mindhárom osztály nagyon ügyesen szerepelt, de végül a 9/B osztály lett a 2022/2023. tanév legcsacsibb osztálya.

Gratulálunk

Nekik! 🏆

A nap ezzel még nem ért véget, hiszen este következett a bál, amelyet gyönyörű tánccal nyitottak meg diákjaink, de erről még később bővebben beszámolunk.
Köszönjük Kissné Kassai Diána tanárnőnek♥️ és a 11/E osztálynak, hogy ilyen remek napot szerveztek számunkra!🤗

„Esélyóra”

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szervezésében vehetett ma részt 3 osztályunk „esélyórán”, mely során a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének 3 tagja hívta fel a figyelmet a gyengénlátók elfogadására, segítésére.
A diákok kipróbálhatták az őket segítő eszközöket, betekintést nyerhettek kicsit az általuk tapasztalt világba.
A nap során egy figyelemfelhívó kiállítást helyeztek ki az iskola bejáratánál, mellyel a verbális bántalmazás súlyára hívták fel a figyelmet. Ehhez kapcsolódóan diákjaink a nap zárásaként egy előadást is meghallgattak, mely a verbális agresszió kezeléséről szólt.

Vártúra

Lelkes felfedezőink vártúrára indultak ma Somoskő irányába Molnár Márk Tanár Úr vezetésével. Szép időben, interaktív töriórán vehetnek így részt diákjaink.
Somoskő után pedig Hollókő felé vették az irányt, az idő pedig továbbra is szép arcát mutatta a vándoroknak.

Oklevél a SZIKSZI-s diákoknak

Átadta Janiczak Dávid, Ózd város polgármestere az elismerő okleveleket a SZIKSZI-s diákoknak, amihez a tanulást elősegító ösztöndíj kapcsolódik.
Elismerés ez ózdi diákjainknak kitartó tanulmányi erőfeszítéseikért, és kollégáinknak munkájukért is, hiszen a 4,5 feletti tanulmányi átlaggal bíró ózdi lakhelyű tanulók pályázhatnak.
Gratulálunk mind a 92 ösztöndíjasnak, reméljük jövőre még többen lesztek!
Köszönjük Ózd városának, önkormányzatának a támogatás fenntartását ezekben a nehéz időkben is!