KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY, MEGELŐZŐ INTÉZKEDÉSEK

A koronavírus-járvány megelőzésével kapcsolatban fenntartói, ÁNTSZ és EMMI intézkedések közzétételével az alábbi tartalmakat hoztuk tanulóink tudomására.
1. Intézményünkben és hatókörében fokozottan figyelemmel kísérjük és betartatjuk a légúti megbetegedések megelőzésére szolgáló higiénés rendszabályokat.
2. Osztályszinten felhívjuk a figyelmet, hogy az iskola alkalmazottai és a tanulók minél gyakrabban, de főként az étkezések előtt, legalább meleg, szappanos vízzel vagy: fertőtlenítő kendővel vagy folyadékkal (géllel) alaposan mossanak kezet, kerüljék a betegekkel a kontaktust, betegen ne menjenek közösségbe.
3. Intézményünk alkalmazottainak és a tanulók, valamint szüleik figyelmét felhívjuk arra, hogy a tömegközlekedési eszközök használatát követően, legalább meleg, szappanos vízzel vagy: fertőtlenítő kendővel vagy folyadékkal (géllel), alaposan mossanak kezet és arcot. Kézzel lehetőleg ne nyúljanak a szájukhoz. Tüsszentéskor vagy köhögéskor egyszer használatos zsebkendőt használjanak. A koronavírus a lappangási ideje alatt is fertőz, ezért sajnos a kb. két-három hetes tünetmentes időszakban is továbbadható. Lehetőség szerint csökkentsék a közösségi alkalmakon részvételük gyakoriságát. Figyeljék saját egészségi állapotukat és magas láz, légúti tünetek esetén forduljanak a háziorvosukhoz.
4. Amennyiben a tanulóval közös háztartásában élő családtagok bármelyike a koronavírus közösségi terjedésével érintett, illetve karantén alá helyezett területen járt, vagy a tanuló és a vele közös háztartásban élők valamelyike fizikai kapcsolatba került olyan személlyel, aki az érintett területeken tartózkodott, nem jöhet iskolába, maradjon otthon, és haladéktalanul hívja fel telefonon a háziorvosát.
5. Csak a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon szereplő információk hitelesek: https://koronavirus.gov.hu
6. Minden tanuló köteles gondoskodni a személyi higiéniájáról, az iskolában is. Ezért tantestületi határozat értelmében legyen mindenkinél tisztasági csomag, melynek tartalma minimum: papírzsebkendő, kéztörlő, kézfertőtlenítő.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük