Tudatos pénzhasználó leszek

Tudatos pénzhasználó leszek” című nyertes pályázatunk első programját tartottuk meg 2019. november 22-én pénteken.

A Pénzügyminisztérium jóvoltából lehetőségünk nyílt egy interaktív vetélkedő lebonyolítására iskolánk 9-10. évfolyamos diákjainak és a környező általános iskola 8. osztályosainak részvételével.

Iskolánk – képzési jellegéből adódóan – nagy hangsúlyt helyez a fiatalok pénzügyi tudatosságának fejlesztésére, az ismeretek hatékony átadására, a szemléletformálásra.

Programunk célja volt, hogy a diákok felismerjék saját felelősségüket az értékteremtő munka, a javakkal való ésszerű gazdálkodás, a pénz világa és a fogyasztás területén.

Tudják mérlegelni döntéseik közvetlen és közvetett következményeit és kockázatát pl. diákhitel felvétele esetén.

Erősödjön bennük a kockázatvállalás merészsége annak tudatában, hogy a kockázat gazdasági számításokkal, tervezéssel csökkenthető, s ezt meg lehet, meg kell tanulni (pl. körültekintő hitelfelvétel.)

A vetélkedőn többek között olyan feladatokkal találkoztak a diákok, mint különböző valuták felismerése, képrejtvény alapján közgazdasági kifejezések megfejtése, keresztrejtvény, pénzügyi szókereső, a jelenleg forgalomban lévő magyar bakjegyek és érmék felismerése, ózdi bankfiókok épületéről készült fotók puzzle darabkáinak összeillesztése, felismerése, de pénzügyi activity, öngondoskodással kapcsolatos párosító feladat és közmondások gyűjtése a pénzről is feladatukat képezte.

A feladatokat a SZIKSZI tanulóin kívül a 8. osztályos diákok is megoldhatták és jutalomban részesültek a helyes megoldásukért. A napot egy Kahootos játékkal zártuk a 8. osztályosok számára, ahol szintén ajándékkal jutalmaztuk a gyors és helyes válaszadókat.

A szakmai zsűrit a szaktanárokon kívül Mahay Orsolya közgazdász erősítette, aki az egyik ózdi bankfiók munkatársaként érkezett hozzánk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük